7.jūlijā zemnieku saimniecībā „Irbītes” (Valkas novads) norisinājās Lauku dienas. Saimniecības pamatnodarbošanās ir graudu un rapša audzēšana. Šobrīd sadarbībā ar agronomiem un specializētajiem uzņēmumiem notiek īpaši ražīgu un pret slimībām noturīgu sēklu šķirņu izveidošana. Saimniecības īpašnieks, kura pārraudzībā ir 1400 hektāri liela platība, ir ekonomikas zinātņu doktors Rihards Circenis – mūsu klients, kas atbilstoši novērtē baltkrievu lauksaimniecības tehnikas ražotāju piedāvājumu ( saimniecībā ir vairāki Belarus traktori) t.sk. augsnes apstrādes tehniku. 


Neskatoties uz dabas untumiem, viesmīlīgajiem saimniekiem izdevās novadīt visu paredzēto programmu, kas sevī iekļāva agrotehnisko paņēmienu pētījumu analīzi,t.i. vairākos tīrumos klātesošos iepazīstināja ar kviešu un rapša audzēšanas tehnoloģijas paņēmieniem ,to rezultātiem un lauksaimniecības tehnikas demonstrējumiem. Pirmo reizi "M.T.Z. - serviss" demonstrēja mūsdienīgo augsnes apstrādes sēšanas agregātu APD-7,5, ko ražo Bobruiskseļmaš. Tehnika paredzēta virspusējai pirms sēšanas augsnes apstrādei, vienlaicīgi pievienojot mēslojumu un veicot starpkultūru sēšanu.


Virspusēja augsnes apstrādes metode un ātra sēšana lauksaimniekiem jau ir pazīstama. Līdzīgas tehnoloģijas un tehnika šobrīd Latvijas tirgū ir zināmas , bet baltkrievu ražojums ir jaunums un tāpēc veiktie demonstrējumi vietējos laukos pēc savas būtības bija ļoti izzinoši.


Citi tehnikas modeļi, ko piedāvāja "M.T.Z. – serviss" šajā Lauku dienā bija – teleskopiskais iekrāvējs Dieci Apollo 25.6, traktors Belarus 1523.4 ( Deutz dzinējs) un Belarus 422(Lombardini dzinējs) komplektā ar pļaujmašīnu – smalcinātāju Humus 1,5m